Холистично лечение на синузит

Добре дошли в клуба на хората със синузит. Един от най-многочислените!

 

Всяка година милиони европейци отиват на декар с надеждата да бъдат избавени от симптомите на синузита: болка в челото, зъбобол, главоболие, кашлица и запушен нос.

 

Този мрачен сценарий се причинява от бактериална инфекция в синусите. Синузитът може да бъде остър, обикновено вследствие на вторична бактериална инфекция, която се промъква зад назалната конгестия на простудата и се заседява няколко седмици. Може да бъде и хроничен, продължаващ седмици наред няколко пъти в годината.

Най-силните оръжия за борба със синузита в арсенала на конвенционалната медицина са АНТИБИОТИЦИТЕ. Лошото е, че докато убиват болестотворните бактерии, те нанасят купища други поражения. Антибиотиците унищожават полезните бактерии в червата, които отговарят за нормалното храносмилане, а това води до диария, възпаление и увеличена пропускливост на чревната стена. Това на свой ред отключва най-различни здра­вословни оплаквания, сред които някои сериозни автоимунни заболявания като ревматоиден артрит.

На всичкото отгоре колкото повече антибиотици поемате, толкова по-резистентни стават бактериите – затова следващия пьт, който ви пипне синузитът, лекарствата може вече да не ви действат. Неколкократното приемане на антибиотици при синузит обикновено влошава състоянието. Апернативните лекари прилагат уникална програма за унищожаване на бактериите (и облекчаване на симптомите) без страничните ефекти на антибиотиците.

 

ЧЕСЪН: действа безотказно!

Най-мощното лекарство срещу остьр синузит е суровият чесън. Всеки ден изяждайте по една скилидка до изчистване на синусите. Накълцайте големите скилидки на дребно, за да ги преглътнете по-лесно. За да облекчите храносмилането, отрежете двата края на скилидката, за да пробиете тънката ципа. Чесънът ще се разгради в тънките черва и ще освободи своите бактерицидни свойства. Хапвайте чесъна след хранене и изпивайте 250 мл вода с всяка скилидка, за да не дразните излишно стомаха.

 

ВИТАМИН С: на всеки 2 часа!

На всеки два часа вземайте 500 мг витамин С до излекуване на инфекцията. Ударната терапия ще повиши съпротивителните сили на вашата имунна система.

Ако получите газове или диария (безобидните странични ефекти на високите дози витамин С), намалете приема с 1000 мг на ден до успокояване на стомашно-чревните оплак­вания.

 

NAC: изчиства синусите!

N-ацетилцистеин или NAC е форма на аминокиселината цистеин, която втечнява мукуса, така че да може да засъхне. Това е много добра новина, понеже секретите в синусите могат да се втвърдяват като бетон. Два пъти на ден вземайте по 500 мг до затихване на инфекция­та.

 

ХИДРАСТИС: природно средство срещу инфекция!

Изглежда, че майката Природа е създала растението хидрастис (Hydrastis canadensis) с единствената мисия да побеждава синузита. Активните вещества убиват бактериите, подсушават гъстия влажен секрет и стимулират оттичането на синусите. Предлага се под формата на капсули или тинктура. Следвайте препоръчителната дозировка.

 

КОЛОИДНО СРЕБРО (коларгол): лечебен спрей!

Втечненото колоидно сребро е мощен натурален антибиотик, който ще ви помогне да се преборите с острия синузит. Купете си шишенце колоидно сребро, налейте малко в шишенце с помпа и впръсквайте 2 пъти на ден. Инфекцията ще премине за 3 дни.

 

КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ?

Алтернативните лечители смятат, че повечето случаи на хроничен синузит се причиняват от алергия или чувствителност към хранителен или друг алерген полен, пърхут или прахови кърлежи. Затова те препоръчват на хората с хроничен синузит да се изследват и лекуват за хранителни и респираторни алергии.

Чревната кандидоза също може да причини хроничен синузит. Тя води до повишено отделяне на мукус, а оттам – до хроничен синузит. Ако имате такъв проблем, потърсете натуропат с опит в лечението на кандидиазис.

В някои случаи синузитът се причинява от запушвания на носа от полипи или изкривена носна преграда (тънката хрущялна стена, която разделя ноздрите). Ако вашият лекар е изключил всички други причини за хроничния синузит, проверете за евентуална обструкция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *