Хималайската сол помага при синузит

Солената вода убива бактериите.

 

Впръсквайте солена вода в носа. Тази техниката помага при повечето случаи на синузит с изключение на най-тежките. Дори да вземате антибиотици, съпътстващата терапия със солена вода ще прогони инфекцията веднъж зави­наги.

Първо си купете назален душ (известен още като „нети“) малка стъклена тръбичка с дупчица от едната страна. Пригответе разтвор от 1/2 чаена лъжичка хималайска сол и чаша дестилирана вода и опитайте дали е достатъчно солен на вкус (трябва да е солен наполовина колкото морската вода).

Напълнете душа със соления разтвор, поставете пръст върху дупчицата на душа, смръкнете и от­дръпнете пръста си. Солената вода ще се изстреля право в синуса ви. Правете това 2 пъти на ден. Средата вътре в синусите бързо ще започне да се подобрява. От замърсеното състояние, което е благодатна среда за размножаване на бактериите, вашите синуси ще се изчистят и освободят.

Ако имате хроничен синузит, пригответе се за обилна хрема е неприятен мирис, която съпътства изхвърлянето на стария мукус. След няколко дни ще забележите значително и дори пълно облекче­ние.

 

ГРАВИТАЦИЯ: с главата надолу

Има различни начини да изчистите синусите без антибиотици. Най-простият е да се доверите на гравитацията и да провесите главата така, че синусите да се оттекат от само себе си. Легнете по гръб в леглото и извийте глава настрани, така че да виси леко надолу. Останете в тази поза 3-10 мин, така че синусите да се оттекат във фаринкса, а оттам – в хра­нопровода.

 

ХИДРОТЕРАПИЯ: облекчава лицевата болка

Поставете гореща, влажна тоалетна кесия върху болезненото място за 60 сек, после сменете със студена кесия за 30 сек. Повторете процедурата 3 пъти. Контрастните компреси върху синусите подобряват кръвообращението и отпушват каналите. Можете да повтаряте процедурата колкото често желаете.

 

ЕВКАЛИПТ: дишайте дълбоко

Инхалациите е евкалиптово масло отварят синусите. Кипнете голяма тенджера вода и добавете няколко капки етерично масло от евкалипт. Поставете тенджерата на кухненската маса или плот, покрийте главата си с хавлия и се наведете над парата (на разстояние минимум 30 см. , за да не се опарите) и дишайте дълбоко. Повтаряйте  процедурата няколко пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *