От кога съществува солната терапия?

Изследванията са установили, че алергичните заболявания са все по-голям проблем в света и научните доклади показват, че страдащите от астма в световен мащаб са около 300 милиона души, процентът се увеличава, когато се добавят и другите форми на ринит.

 

В България това съотношение е приблизително 10% от населението. За да се поддържа здравословен начин на живот изглежда логично, че трябва да почистваме нашата дихателната система, точно както правим с нашата кожа и коса.
Няколко души са се опитали да намерите алтернативен начин да се справят с тези заболявания, а не като се използват само конвенционални медикаменти, които дават бърз резултат, но имат много странични ефекти.
Солната терапия е едно от най-известните природни лечение в Източна и Централна Европа, където има няколко солни пещери, съществуващи още от преди 20-30 милиона години. Хората, които имат проблеми с дихателната система могат да отидат там и да прекарва известно време в пещерата, за да вдишват носещите се във въздуха частици сол през тялото си. Естествената концепция за лечение чрез вдишването на солни кристали от въздух е за почистване и лекуване на дихателната система с помощта на натурална и чиста сол.
Известно е, че солта в природните антисептици има свойствата да помага за спиране на някои инфекция и възпаления в дихателните пътища и белите дробове. Това е и причината, поради която дишането в тези специални пещери е толкова уникално за жителите на някои европейски страни като Унгария, Полша и Германия. Тези малки носещи се във въздуха частици от солни кристали могат да ви помогнат да почистите и съживите изцяло дихателна ви система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *