Лечение на сенна хрема: по лекарско предписание или без рецепта?

senna hremaВсеки, който страда от сенна хрема, знае, че невинаги е възможно изцяло да се избягват алергените като полени, мухъл и плесен. Симптомите на сенната хрема се развиват бързо – в рамките на половин час при 35% от случаите и под два часа при 70% – и често е много по-лесно и удобно човек да се снабди с лекарства без рецепта, вместо да си запази час при личния лекар.

При силно изразени признаци, такива, които продължават и след прилагане на медикаменти без рецепта или ако не сте сигурни в диагнозата, се консултирайте с медик. Препоръчва се да го посетите и ако ви предстои нещо важно като наближаването на изпит, а вие желаете да избегнете появата на симптомите по това време.

Много видове медикаменти против сенна хрема, независимо дали са със седативен или без седативен ефект, са достъпни без лекарско предписание и в аптеката биха могли да ви ги препоръчат. По принцип обаче избягвайте антихистамините със седативно действие. Ако все пак ги приемате, го правете през нощта, когато сънливостта няма да е проблем (и дори може да ви е от полза), но имайте предвид, че все още ще сте замаяни на сутринта.

Според проучвания на сутринта в организма остават следи от седативните антихистамини и производните им продукти, което намалява остротата на сетивата. Ако шофирате или работите с някаква машина, се погрижете да вземате лекарство с неседативен агент.lula s himalayska sol

За да облекчите състоянието си, можете да си купите и ОРИГИНАЛНА ЛУЛА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ HIMALAYAN PIPE! Най-хубавото е, че този продукт е изцяло натурален и по никакъв начин няма навреди на някой орган!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *